Hiljaiselosta heräämistä

Viime aikoina on ollut hieman hiljaiseloa niin blogin kirjoittamisen kuin vähän kaiken suhteen. Kevät meni uusia toimitiloja etsiessä ja onnekseni löysinkin aivan mahtavat uudet tilat, joissa pääsin elokuun alusta aloittamaan. Uusien toimitilojen etsinnän lisäksi omaan elämään on mahtunut vaikka ja mitä mikä on syönyt omia voimavaroja. Nyt alkaa kuitenkin pikkuhiljaa se ihanan tasainen ja tylsä arki ja elämä voittamaan ja ajattelinkin kirjoitella jotain pitkästä aikaa. Ajatuksia on päässä vaikka kuinka, mutta voimat eivät ole riittäneet kirjoittelemaan. On ollut todella vapauttavaa tunnistaa omat voimavaransa ja pohtia mihin omat voimansa laittaa. Kaikkea kun ei vain voi samoilla voimilla tehdä <3

Moni kysyy minulta, että mitä se psykofyysinen fysioterapia oikein on. Usein törmään siihen, että sen ajatellaan olevan vain jotain psyykeeseen liittyvää. No, oli niin tai näin niin aina meillä on mieli ja keho ja niitä vaan ei voi toisistaan erottaa. Ajattelinkin tuoda tätä kautta teille erilaisia näkökulmia siitä mitä psykofyysinen fysioterapia on ja jakaa teille niin omia kuin asiakkaidenkin kokemuksia sekä kirjoitella yleisiä näkökulmia asioihin.

Psykofyysinen fysioterapia perustuu kokemukselliseen oppimiseen ja siihen, että asiakas alkaa tuntemisen ja tiedostamisen kautta itse oivaltamaan ja yhdistämään asioita sekä kiinnostumaan omasta itsestään. Minulle tulee välillä asiakkaita, jotka ovat käyneet vaivojensa vuoksi monenmoisissa hoidoissa ja heille on tehty vaikka ja mitä tutkimuksia, mutta niistä ei heidän kohdallaan ole ollut apua. Kun olen kysynyt heiltä heidän kokiessa saaneensa apua käynneiltäni, että mikä minun käynneilläni on ollut erilaista, he ovat useimmiten vastanneet, että se kun keskitytään tuntemaan mitä omassa kehossa tapahtuu ja miltä omassa kehossa tuntuu. Heidän mukaansa on erilaista se, että he saavat itse oivaltaa ja löytää sen sijaan, että minä käskisin mitä tehdään ilman, että siinä on asiakkaan oma mieli ja kokemus mukana.

Tähän liittyen kirjoitan seuraavaksi omasta kokemuksestani liittyen omaan kamppailuuni kipujen kanssa ja miten niihin sain apua psykofyysisestä lähestymistavasta. Pysy kuulolla 🙂

Vastaa