”To Live Is To Die”

Joku on joskus sanonut, ettei sattumia ole. Pikkuhiljaa alan siihen todella uskoa. Kaikilla meillä on mörkömme ja varjomme sekä menneisyytemme kipukohtia. Niin minullakin, todella isoja varjoja ja paljon kipuja. Vasta viime vuosien ajan olen alkanut uskaltaa niitä kohtaamaan, ensin on pitänyt vain luoda riittävä turvallisuuden tunne. Ajattelen, että vain valossa voi kohdata varjonsa. Toisin sanoen vain turvassa voi kohdata pelkonsa. Tällä viikolla kohtalo on heittänyt eteeni oikein roppakaupalla kaikkia mörköjä ja varjoja kohdattavakseni. Kiitos siitä kohtalolle. Niiden kautta olen oppinut taas paljon itsestäni. Mutta hetki sitten en niitä olisi uskaltanut kohdata.

Mikä minua sitten on auttanut kohtaamaan mörköni ja varjoni -eli itseni? Olen viime aikoina kantanut paljon mukanani itsemyötätunnon sekä itsensä hyväksymisen ja rakastamisen teemoja. Miten rumasti olenkaan itselleni puhunut. Lempeyden ja rakkauden kautta on tullut tilaa olla oma itsensä, kohdata ja ilmaista omia tunteitaan.

Tänään olen tuntenut erityisen voimakasta vihaa. Nyt uskallan sitä tuntea ja jopa ajoittain ilmaista. Tunsin vihan niin voimakkaasti lihaksissani ja hengityksessäni, että koin voimakasta tarvetta saada purettua kehossani oleva energia. Laitoin Metallicaa soimaan, joka on minulle varsinaista voimamusiikkia, ja lähdin juoksemaan. Kappale ”To Live Is To Die” kolahti tänään. Tuli vain mieleen ne möröt ja varjot, jotka pitää läpielää, jotta ne voivat kuolla ja jäädä menneisyyteen, jonne ne kuuluvatkin. Ja mikä kappaleessa on parasta -siinä ei juurikaan ole sanoja. Myös hiljaisuus ja oleminen on ollut viime aikoina hyvin tärkeitä minulle.

Rakastakaa itseänne kaikesta menneestä huolimatta. Jokainen meistä on arvokas ja tärkeä. Puhu itsellesi, kuin puhuisit parhaalle ystävällesi. Vaatii rohkeutta kohdata itsensä, mutta voin sanoa, että se kannattaa.

Rakkaudella, MariaIMG_2735

Tällä artikkelilla on 3 kommenttia

 1. Kari Helander

  Hieno kirjoitus..❤️❤️❤️❤️

 2. Pirjo Puntola

  Rohkeaa ja kannustavaa puhetta, iso kiitos Maria

  1. admin

   Kiitos <3

Vastaa