Loma tunnelmissa

IMG_2480
Itselläni alkoi eilen loma. Huomaan miten kehomieleni viestii loman tarpeesta. Viime syksy ja kevät ovat olleet raskaita aloittaessani oman yrityksen. Siitä huolimatta en vaihtaisi päivääkään pois. Mikä meitä auttaa jaksamaan koko vuoden odottaessamme kuumeisesti kesälomaa? Itse olen huomannut, että työn ollessa mielekästä ja huolehtiessani riittävästä palautumisesta vuoden ympäri ei kesäloma muodostu ainoaksi hengähdyshetkeksi. Opittuani kuuntelemaan omaa kehoani olen alkanut huolehtimaan paremmin omasta jaksamisestani. Pelkkä kesäloma ei useinkaan auta latamaan akkuja koko vuodeksi, vaan niitä olisi hyvä ladata päivittäin ja viikoittain. Aina tähän ei tietenkään ole mahdollisuutta, mutta jo hyvin pienet ja lyhyet mikrotauot päivässä palauttavat.

Toki kesäloma on aina mukavaa. Saa nukkua niin pitkään kuin haluaa eikä ole aikatauluja, joiden mukaan mennä. Saa hetkeksi heittää aivot narikkaan ja keskittyä vain siihen mikä kulloinkin tuntuu hyvältä. Eilen nautin suuresti, kun kävin veljen lasten kanssa mustikassa. Metsä rauhoittaa ja tuntuu, että aika pysähtyy. Illalla saunottiin ja syötiin eikä tarvinnut miettiä aikaista aamuherätystä. Oivalsin jälleen miten pienissä asioissa onni asuu. Itselleni onni on terveyttä, perheen kanssa oloa ja itselle tärkeistä asioista nauttimista.

Muistakaa levätä ja nauttia kesästä, olit sitten töissä tai lomalla. Kuuntele hetken kehoasi, mitä se kaipaa juuri tänään? Mieleeni on jäänyt lause, että ”Jos kehosi lähettäisi sinulle tekstiviestin niin mitä siinä lukisi?” Minun tekstiviestissäni lukisi tänään, että ”hellitä ja unohda kiireet”.

Mukavaa kesää kaikille. Nautitaan pilvisistä ja sateisistakin päivistä. Onni asuaa tässä hetkessä 🙂

Vastaa